Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
פנייה לייעוץ אישי




    צו קיום צוואה – 7 דברים שחייבים לדעת

    אדם שנפטר מותיר אחריו תהום פעורה, את החלל שנפער דבר לא יוכל למלא. מילוי רצונו האחרון, עשוי אולי לספק מזור קל לאבלים, שמקיימים את מצוותו. אך כיצד מוציאים צו קיום צוואה? וכיצד ממשים את צוואת המנוח?

    מימוש צוואת המנוח, יתאפשר רק לאחר שתפעלו על מנת להוציא צו קיום צוואה. לשם כך, אתם חייבים לדעת את כל המידע המשפטי המקצועי הנחוץ, שיעזור לכם לממש את רצונו האחרון של המנוח, ולזכות לקיים את צוואתו.

    התוכן, באדיבות פורטל ירושה צודקת

    צו קיום צוואה – 7 דברים שחייבים לדעת

    תוכן עניינים

    1# על מנת לממש את הצוואה, חייבים להוציא צו קיום צוואה

    לא ניתן לחלק את העיזבון, לפני שיש צו לקיום הצוואה. על מנת לממש את הצוואה, עליכם קודם לבקש צו קיום צוואה, ולאחר מכן למסור אותו לכלל הגופים בהם נמצא הרכוש של המנוח. ישנם גופים שמקבלים את צו קיום הצוואה באופן אוטומטי, ישירות מהרשם לענייני ירושה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      2# בקשה לצו קיום צוואה מוגשת לרשם לענייני ירושה

      בקשה לצו קיום צוואה יש להגיש ללשכת הרשם לענייני ירושה. הבקשה תוגש בהתאם למקום מגוריו האחרון של המצווה, ואם המצווה התגורר מחוץ לישראל, בהתאם למקום בו נמצאים מרבית נכסיו. לשכות הרשם לענייני ירושה פרוסות בכל המחוזות:

      • מחוז הצפון: בדרך קריית הממשלה 1, נוף הגליל (נצרת עילית)
      • מחוז חיפה: בשד' פלי"ם 15, חיפה
      • מחוז מרכז: ברחוב השלושה 2, תל אביב-יפו
      • מחוז ירושלים: ברחוב כנפי נשרים 15, ירושלים
      • מחוז דרום: ברחוב התקווה 4, באר שבע

      3# ניתן להגיש בקשה מקוונת לצו קיום צוואה

      מבקש צו קיום הצוואה יכול להגיש טופס בקשה קשיח לצו קיום צוואה ללשכת הרשם לענייני ירושה, אך ניתן גם להגישה באופן מקוון. פתיחת הבקשה המקוונת חוסכת לכם את הטרחה הרבה ומעניקה לכם הנחה בתשלום אגרת פתיחת הבקשה לצו קיום צוואה.

      4# לבקשה לצו קיום צוואה, יש לצרף את הצוואה המקורית

      לבקשה לצו קיום צוואה יש לצרף את כלל המסמכים הנדרשים, לרבות הצוואה המקורית. גם אם הגשתם טופס בקשה מקוון לצו קיום צוואה, עליכם לצרף תוך 7 ימים מהיום בו הגשתם את הבקשה המקוונת, את הצוואה המקורית לרשם לענייני ירושה.

      שימו לב שאם הצוואה הופקדה על ידי המנוח אצל הרשם לענייני ירושה, לא תאלצו למסור את העותק שבידיכם לרשם לענייני ירושה.

      מסמכים נוספים שיש לצרף לבקשה לצו קיום צוואה כוללים: תעודת פטירה במקרה שהמנוח אינו תושב ישראל, תעודת פטירה של יורשים, אישור משלוח הודעה על הגשת הבקשה ליורשים האחרים, תצהירי הסתלקות אם ישנם יורשים שמסתלקים מהצוואה, אישור תשלום אגרה, וייפוי כוח אם אתם מיוצגים על ידי עורך דין ירושה.

      5# לא ניתן לקיים צוואה לטובת עדים

      חוק הירושה קובע שצוואה שנערכה לטובת עדים, תבוטל. על פי החוק, אם נהנה מהצוואה, או בן זוג של נהנה מהצוואה לוקחים חלק בעריכת הצוואה, היא תבוטל.

      חוק הירושה קובע שצוואה שנערכה לטובת עדים, תבוטל.

      גם מי שמשפיע באופן לא הוגן על המנוח, לערוך צוואה לטובתו, עלול להוביל לביטול הצוואה. בפרט כאשר מוכח שהמצווה היה תלוי בו, שהוא נותק מאנשים אחרים, ושכשירותו של המצווה נפגמה.

      כמו כן לא ניתן לקיים הוראות צוואה שהן פסולות, לא חוקיות, לא מוסריות, בלתי אפשריות לביצוע, או שיש בהן פגמים שמונעים את קיומן. כמו למשל פגמים שמטילים ספק במהימנות הצוואה.

      6# התנגדות לצו קיום צוואה תועבר לבית המשפט לענייני משפחה

      לאחר שהרשם לענייני ירושה מקבל את הבקשה לצו ירושה, הוא מפרסם את הבקשה לעיון הציבור, ומעניק אפשרות לכל מי שיש לו עניין בצוואה, להתנגד לקיום הצוואה. את ההתנגדות לצו קיום צוואה ניתן להגיש רק עד שניתן צו קיום הצוואה.

      אם הוגשה התנגדות לצו קיום צוואה, הבקשה לקיום הצוואה, תועבר לבית המשפט לענייני משפחה, שם יתנהל דיון, שבסופו יוכרע, האם יש לקיים את הצוואה, או לבטל אותה.

      7# ניתן לבטל צו קיום צוואה

      גם לאחר שניתן צו קיום צוואה, ניתן לבקש לבטל אותו. יחד עם זאת, אתם חייבים לדעת, שלרוב לא יבוטל צו קיום צוואה לאחר שהוא כבר ניתן. ביטול צו קיום צוואה, יתאפשר רק במקרים מיוחדים, אם בית המשפט סבר שהתגלו עובדות חדשות לאחר שצו קיום הצוואה ניתן, ושביטול צו קיום הצוואה הוא סביר ומידתי, בנסיבות העניין.

      *תודת העורכים לעורכת דין אורלי מנע שני, על התרומה בהבאת התוכן לפרסום.

      *התוכן המופיע באתר פתרונות משפט אינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין. המבקר באתר ייקח בחשבון שכל הסתמכות על האמור – היא באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8054051
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף