Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
פנייה לייעוץ אישי



    המעבר משכיר – לבעלים של משרד עורכי דין

    רבים מעורכי הדין בישראל מבקשים לפתוח משרד עורכי דין עצמאי. אמנם, כשכיר, עורך דין בישראל משתכר משכורת קבועה, אך פעמים רבות היא אינה מספקת, והרצון לפרוץ החוצה ולהצליח בגדול מניע לפתיחת משרד עורכי דין עצמאי. 

    המעבר משכיר – לבעלים של משרד עורכי דין

    עורכי דין בישראל המבקשים לעבור משכיר לעצמאי צריכים לשקול מעבר זה לאור נתוני השוק ונתונים אישיים, ולהיות מסוגלים לענות לעצמם על מספר שאלות בטרם ניגשים לצעד כה גדול בחיים.

    תוכן עניינים

    האם כדאי לפתוח משרד עורכי דין עצמאי?

    ישנם מספר שיקולים מרכזיים בפתיחת משרד עורכי דין. המרכזיים בהם הם אופי – ומימון. עורך דין בישראל המבקש לפתוח משרד עורכי דין עצמאי צריך להיות בעל אופי ניהולי, עצמאי, בעל ביטחון עצמי, יזם המסוגל לעמוד בתחרות קשה, מתוך ידיעה שעלולים להיות גם כישלונות.

    בנוסף, המבקש להקים משרד צריך להיות בעל סכום התחלתי של כ-400,000 ₪, ומוכן להוצאות חודשיות גבוהות: השכרת משרד, רכישה ותחזוק של ציוד, טלפונים, אינטרנט ומנויים למאגרים – והרשימה עוד ארוכה.

    מהם הצעדים הראשונים לקראת פתיחת משרד עורכי דין?

    ישנן מספר החלטות שיש בתחילת הדרך לפתיחת משרד עורכי דין:

    1. מיקום: רבים מעורכי הדין בישראל נמצאים באזור המרכז. אמנם במרכז הרווחים מפתיחת משרד עורכי דין יכולים להיות גבוהים יותר, אך יש לקחת בחשבון את השוק הרווי, ולשקול בחיוב לפתוח משרד דווקא בפריפריה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      2. פורמט המשרד: רבים מעורכי הדין בישראל פותחים משרד בשיתוף עם עמיתים למקצוע. בפתיחת המשרד יש לבחור האם להיכנס לשותפות עם עמית או לבד.

      שותפות יכולה להגדיל את סל השירותים המוצעים על ידי המשרד ולהקטין את ההוצאות (כגון מזכירה, תשתית טלפון ואינטרנט וכדומה).

      יש חשיבות להסכם שותפות ברור ומוגדר. לעומת זאת, בפתיחת משרד לבד הניהול והשליטה הם בלעדיים, ולפחות בתחילת הדרך ההוצאות עליהן לא יהיו מאד גבוהות (בבחירה בניהול חשבונות ומזכירות עצמית). אפשרות נוספת היא הקמת חברה המוגבלת במניות (בע"מ), בה הסיכון האישי במקרה של פירוק הוא נמוך יותר. לכל אחת מן האפשרויות יש כמובן נפקות לעניין הפרוצדורות וסדר ההתנהלות מול הרשויות.

      3. פרופסיה: כמו בתחום הרפואה, בו כל רופא מתמחה בתחום צר ומצומצם, כן גם בתחום עריכת הדין. מרבית עורכי הדין בישראל בוחרים תחום עיסוק מקצועי צר ומתמחים בו.

      בטרם פתיחת משרד עורכי דין, חשוב להגדיר באופן ברור את תחום העיסוק ולדאוג להתמחות בו. תחום העיסוק צריך להיות קרוב ללב המבקש, ובעל דרישה מסוימת בשוק. לדוגמא, לא בטוח שפתיחת משרד העוסק בזכויות בעלי חיים בשבי תוכל להביא לקוחות רבים, גם אם תחום זה קרוב ללבך. ההגדרה המקצועית תתרום לניתוב משאבי השיווק למקומות מוגדרים ועל ההצגה העצמית בפני קהל הלקוחות האפשריים.

      כיצד "להיכנס לשוק"?

      ישנם מספר צעדים אשר יכולים לעזור להתחיל לצבור קהל לקוחות. בראש ובראשונה, יש ליידע את כל החברים והמכרים על פתיחת המשרד, דרך דואר אלקטרוני, מכתבים שיווקיים או מתנה קטנה לחג (במידה ומתקרב חג) עם כרטיס ביקור.

      כמו כן, רבים מגיעים לעורכי דין בישראל דרך האינטרנט, כך ששיווק רשתי, הקמת אתר אינטרנט, פתיחת בלוג ומעורבות ברשתות חברתיות הם צעדים חשובים על מנת להיחשף לקהל לקוחות רחב. חשיפה תקשורתית אף היא תעזור, גם אם מדובר בעיתון מקומי. בנוסף, חיבור מחודש עם האקדמיה יכול אף הוא לשאת פרי.

      חזרה לאוניברסיטה כעוזר מחקר או עוזר הוראה יכולה לתת גישה ידע ולחידושים ולדיונים המתרחשים וחשיפה בפני חברי סגל וסטודנטים. לא פחות חשוב, הצגה ללקוחות כמרצה באוניברסיטה תמיד תשמע טוב ותשרה ביטחון על הלקוח הפוטנציאלי.

      סיכום

      המעבר משכיר לעצמאי בקרב עורכי דין בישראל הינו מעבר מתבקש עבור חלק נכבד מעורכי הדין. ההזדמנות לשכר גבוה יותר והיות "הבוס של עצמי" מניעים רבים לקפוץ למים ולפתוח משרד עצמאי.

      על מנת להניע מהלך זה נדרשת יכולת אישית לעמוד בדרישות שהתחום מציב וכן נדרשים צעדים ממשיים כדי להצליח, כגון מימון. המעבר משכיר לעצמאי הינו בעל השפעה רבה, זהו שינוי מהותי עד מאד בחיים התעסוקתיים של אדם. לכן, לפני הקפיצה למים, יש לחשוב היטב ולשקול את היתרונות – כמו גם את החסרונות בצעד זה.

      *התוכן המופיע באתר Lawyersnet אינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין. המבקר באתר ייקח בחשבון שכל הסתמכות על האמור – היא באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8054051
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף