Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
פנייה לייעוץ אישי



    הדרך אל הרישיון – מהו המסלול לקראת רישיון עורכי דין

    משפט מאוד ידוע אומר כי חלומה של כל אם יהודייה הוא שבנה יהיה עורך דין או רופא. כדי להגשים לאם את החלום אתם בוחרים ללמוד משפטים.

    הדרך אל הרישיון – מהו המסלול לקראת רישיון עורכי דין

    בראש אתם חושבים שמשום שמדובר בשלוש שנים של לימודים באוניברסיטה או במכללה אתם תוכלו גם לרצות את הוריכם וגם לחסוך זמן בעתיד.

    תוכן עניינים

    אך הדרך אל הרישיון ובכדי להיות עורכי דין מן השורה אינו מסתכם בשלוש שנים של לימודים. במאמר זה אפרט מהו המסלול לקראת רישיון עורכי דין.

    הליכי הקבלה ללימודי משפטים

    בכדי להתקבל ללימודי משפטים בארץ עליכם לעמוד בתנאי קבלה גבוהים למדי. רוב האוניברסיטאות בארץ דורשות ציוני פסיכומטרי הנעים סביב ה-700 וציון משוקלל של למעלה מ-90 בבחינות הבגרות.

    אם אתם לא עומדים בקריטריונים אלו אתם מוזמנים להתקבל למכללות שם תנאי הקבלה נמוכים יותר אך גם שם בכדי להתקבל עליכם לקבל בסביבות ה-90 בשקלול ציוני הבגרות.

    חלק מהמכללות יקבלו ציונים בבחינת הפסיכומטרי של 600 וחלקם אפילו לא דורשים ציון פסיכומטרי בכלל.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      לפני שאתם מתחילים לשפר בגרויות או ציוני פסיכומטרי, עליכם להתעדכן באתרי המכללות והאוניברסיטאות השונות בכדי לקבל מידע מדויק לפני שנת הלימודים הספציפית אליה אתם רוצים להתקבל.

      שימו לב כי בכל שנה הדרישות לקבלה הן אחרות ולכן מומלץ אף לדבר עם המזכירות במוסד בכדי לוודא שאכן תנאי הקבלה הם המעודכנים המופיעים באתר המוסד.

      לימודי משפטים בארץ

      תואר ראשון במשפטים הן באוניברסיטאות והן במכללות אורך כשלוש וחצי שנים. ישנן אופציות גם במכללות וגם באוניברסיטאות של שילוב לימודי משפטים עם מקצועות נוספים, כגון מנהל עסקים, תקשורת, יחסים בינלאומיים וכו'.

      כמובן שאם מוסיפם מקצועות נוספים תקופת הלימודים מתארכת והעומס בלימודים נעשה קשה יותר.

      לכן יש לבדוק אם ברצונכם וביכולתכם להתמודד עם מקצוע נוסף מלבד למקצוע המשפטים אשר יוצר עומס רב ומגדיל את שעות הלימוד.

      בדרך כלל בשנה הראשונה ללימודי משפטים לומדים מבואות וקורסי יסוד הפורשים בפני הסטודנטים למשפטים מפה כללית של תחום המשפט, שיטת המשפט בישראל, שיטות משפט בינלאומיות וכדומה.

      תקופת ההתמחות

      על מנת לקבל רישיון ולהיות עורכי דין בישראל מן השורה, זה לא מספיק לסיים תואר של שלוש וחצי שנים של לימודים אקדמאיים.

      כחלק ממסלול ההסמכה עליכם בתום התואר להתחיל תקופת התמחות של שנה במשרד עורכי דין. את ההתמחות יש להתחיל לחפש עוד בזמן עשיית התואר, מומלץ להתחיל לחפש כמה שיותר מוקדם, קרי החל מהשנה השנייה כאשר יש לכם ציונים טובים ואתם יודעים איזה תחום מעניין אתכם.

      לרוב אנשים בוחרים התמחות הקרובה לליבם ומעניינת אותם. חשוב להשקיע זמן בחירת ההתמחות משום שבדרך כלל בסיום ההתמחות אם אתם מרוצים במשרד ועורכי הדין שבמשרד מרוצים מכם ייתכן שתישארו במשרד בתור עורכי דין.

      לכן אין להקל ראש בבחירת משרד בו אתם מעוניינים לעבוד ולעבור את ההתמחות.

      כמו כן ההתמחות היא תקופה טובה לנסות את המקצוע, לראות את הדינאמיקה במשרד ולהחליט אם מקצוע עריכת הדין או המשרד עצמו מתאימים להמשך חייכם.

      מבחני הלשכה

      השלב האחרון בדרך אל הרישיון הוא לעבור את בחינות הלשכה. בשנים האחרונות לשכת עורכי הדין מעלה את הקושי של הבחינות ולשם כך פתחו כמה חברות, קורסי הכנה לבחינת הלשכה.

      ישנם מסלולים שונים בוריאציות שונות ובמחירים משתנים שמלמדים את המתמחים ביסודיות כיצד לעבור את בחינות הלשכה.

      סביר להניח שמי שלומד באופן מסודר ושיטתי משפר את סיכוייו לעבור את הבחינה ולקבל את התואר הנכסף. להלן כמה מבין החברות המובילות אשר יכולות להכין אתכם לעבור את בחינות הלשכה:

      1. "המתמחה" (שייכת להוצאה לאור של לשכת עורכי הדין)

      2. "פרקטיס"

      3. "מחשבות"

      בכל אחת מהחברות האלו מבטיחים ערכות לימוד מקיפות ויעילות, המותאמות לאופי המבחנים ומקלות על ההתמודדות עמם. אין ספק כי לפי הנתונים המפורסמים על ידי חברות אלה, יותר מתמחים עוברים את הבחינה בעזרת הקורסים הללו מאשר מתמחים הלומדים לבד לבחינות הלשכה.

      בחינת הלשכה מורכבת הן מבחינה בכתב הכוללת שאלות אמריקאיות בלבד והן מבחינה בעל-פה הנערכת על ידי שופטים ועורכי דין.

      לסיכום

      בכדי לקבל את התואר הנכסף ולהיות עורכי דין, עליכם לעבור דרך לא קלה ולא קצרה כלל וכלל. העומס בלימודי המשפטים ניכר הן באוניברסיטאות והן במכללות.

      המרצים לא מקלים במיוחד, ומקשים בהגשת עבודות רבות וקריאת פסקי דין רבים בשפה משפטית. כמו כן תקופת ההתמחות איננה תקופה קלה, מתמחה עובד ברך כלל שעות נוספות ורבות לשכר שהוא בדרך כלל לא גבוה במיוחד (כתלות במשרד בו הוא מתמחה).

      בחינות הלשכה גם הן מהוות מכשול ומעמסה בדרך לסיום התואר אך עם זאת אם "כולם" כבר עברו את זה, סביר להניח שאם תחליטו להיות עורכי דין כל המסלול הזה "קטן" עליכם ואתם יכולים לעבור אותו בקלות ובהנאה, מפני שבסופו של דבר הכל עניין של גישה חיובית ורצון!

      *התוכן המופיע באתר Lawyersnet עורכי דין בישראל אינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין. המבקר באתר ייקח בחשבון שכל הסתמכות על האמור – היא באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8054051
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף