Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
פנייה לייעוץ אישי



    הסכם שותפות בין עורכי דין

    הסכם שותפות בין עורכי דין יכריע בשאלת ההצלחה של המשרד. במאמר הבא נלמד כיצד עורכים הסכם, על אילו סעיפים חשוב להתעכב ומה הם הקשיים העיקריים.

    הסכם שותפות בין עורכי דין

    עורכי דין המקפידים על יצירת הסכם שותפות ברור, קוהרנטי והוגן יכולים ליהנות מיתרונות רבים. תפקידו של ההסכם הוא לא רק להוות מסמך בעל תוקף משפטי, אלא גם להסדיר את כל הדילמות והבעיות העולות בעת כניסה להליך השותפות.

    תוכן עניינים

    ההסכם מבטיח כי המשרד יוכל להתעסק בתחומי משפט מגוונים. לרוב, הסכמים בין עורכי דין נוגעים בהתמחויות שונות. המטרה היא שכל שותף יתרכז בתחום המקצועי שלו וכך יביא לגיוס לקוחות חדשים. שותפות בין עורכי דין גם תורמת להפריה הדדית בין הצדדים ומחזקת את כוחו של המשרד מול המתחרים.

    הרמה המקצועית של משרד עורכי דין תקבע במידה רבה את ההצלחה שלו, לכן כדאי לבצע שותפות ולחזק את היסודות. אך יחד עם זאת, גם עורכי דין הבקיאים היטב בתחום המשפטים לא תמיד מנהלים את עריכת ההסכם בצורה נכונה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      כיצד מחלקים את הרווחים של המשרד?

      העובדה שלאחר שותפות צריכים הרווחים להתחלק בין הגורמים השונים החתומים על ההסכם יוצרת לא מעט סכסוכים.

      מטבע הדברים, רוב השותפים אינם תורמים במידה זהה אל העסק. הסכם שותפות אשר אינו מתייחס לחובות הספצפיים של כל שותף עשוי ליצור סביבת עבודה לא נעימה. ישנם שותפים המעדיפים לעבוד בקצב איטי, לעומת אחרים המספיקים לטפל בנושאים רבים תוך זמן קצר. על השותפים להכיר את המאפיינים הללו מראש ולקחת אותם בחשבון. מצד שני, הסכם בין שותפים המפרט את הזכויות בצורה ברורה אינו משאיר מקום לפרשנות.

      ההירארכיה במשרד עורכי דין

      בעת עריכת הסכם על שותפות בין עורכי דין כדאי לחשוב לטווח הרחוק. על השותפים לקחת בחשבון את פוטנציאל ההתרחבות של המשרד, גיוס עורכי דין נוספים והתמודדות עם מספר גדול של לקוחות. ניתן לראות כיצד המשרדים מתפתחים ברוב המקרים ומכילים שלוש דרגות שונות של עורכי דין:

      א. המייסדים – זו היא השכבה העיקרית של משרד עורכי דין בשותפות. מלבד המייסדים עצמם, אשר מן הסתם היו בחברה מיומה הראשון, יש להתייחס בהסכם השותפות אל היורשים. ממשיכי דרכם של המייסדים צריכים להיות מוגדרים מראש וכך להבטיח את המשך התנהלותו התקינה של המשרד.

      ב. השותפים הזוטריםמשרדי עורכי דין רבים מתחילים בין שותפות בין שני גורמים, אך עם השנים נוצרת דינאמיקה גם מול שותפים חדשים. אלו הם שותפים אשר אינם מקבלים מעמד דומה לזה של המייסדים, אך על הסכם השותפות להכיל את הזכויות שלהם בצורה הוגנת.

      ג. שכירים – לא רק משרדי עורכי הדין הגדולים מעסיקים שכירים. עורכי הדין השכירים יכולים לעבוד בחברה לאורך זמן וכך לצבור זכויות. רוב הסכמי השותפות אינם נוגעים בנושא של תגמול לעובדים שכירים, אך על השותפים להסכים על המנגנון המתאים להם ולצרכי החברה.

      מסגרת עבודה משותפת מחייבת הסכם מסודר

      כל מסגרת של שותפות מחייבת התייעצות בתדירות גבוהה ולכן מעוררת קונפליקטים. זהו הבסיס של הסכם בין שותפים, בעיקר כאשר מדובר על משרד עורכי דין המפעיל כמות גדולה של אנשי מקצוע.

      קשה להתייעץ כאשר ישנם שותפים רבים ועוד יותר קשה להגיע להסכמה. מהבחינה הזו מהווה הסכם השותפות מסמך כמעט מחייב.

      העקרונות המופיעים במסמך והפרטים הספציפיים בדבר אופי השותפות יוכלו להתוות את הדרך עבור המשרד. ברוב משרדי עורכי הדין הגדולים יש צורך בכינון הסכם על שותפות. במשרדים הצעירים לעומת זאת ניתן למצוא הסכמים שבעל פה, אך לא מומלץ להישען עליהם לאורך זמן. ההסכם צריך להיות מעודכן, פתוח לשינויים ולהצעות חדשות ולחייב נכונות מלאה מצד כל השותפים במשרד.

      *התוכן המופיע באתר Lawyersnet עורכי דין בישראל אינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין. המבקר באתר ייקח בחשבון שכל הסתמכות על האמור – היא באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8054051
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף