Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
Lawyersnet_MainPic עורכי דין בישראל
פנייה לייעוץ אישי



    על הכשרתם של עורכי דין בישראל

    עורכי דין בישראל, עוברים שלושה שלבים בדרך לקבלת הגלימה.

    על הכשרתם של עורכי דין בישראל

    השלב הראשון הוא לימודי המשפטים – לימודי תואר ראשון באוניברסיטה או במכללה, בה יש פקולטה למשפטים. השלב השני הוא התמחות בעריכת דין – ניתן להתמחות במסגרות שונות, כמו משרד עורכי דין, חברות, בתי משפט וכיו"ב. תקופת ההתמחות היא שנה. השלב השלישי הוא בחינות הלשכה – עורכי דין בישראל צריכים לעבור שתי בחינות: ישנה בחינה בכתב ובחינה נוספת, בעל פה.

    תוכן עניינים

    לימודי משפטים

    בארצנו הקטנה, ישנם מוסדות רבים להשכלה גבוהה, בהם ישנה פקולטה למשפטים. מלבד האוניברסיטאות, ישנן מכללות רבות, ברחבי הארץ, אליהן ניתן להירשם ללימודי משפטים.

    יש הבוחרים ללמוד תואר נוסף, יחד עם התואר במשפטים, למשל, תואר במנהל עסקים, כלכלה, ממשל וכיו"ב. עורכי דין בישראל, בעלי תואר נוסף, יכולים להשתמש בידע שלהם, בעבודתם כעורכי דין.

    לימודי המשפטים, כמו כל תואר אחר, מורכבים מקורסי חובה ומקורסי בחירה. קורסי החובה כוללים בין השאר, לימודים של משפט פלילי, משפט חוקתי, דיני משפחה, דיני עבודה וכיו"ב. ישנו מגוון רחב של קורסי בחירה, כאשר ישנם קורסים משפטיים פרופר וישנם קורסים המשלבים תחומים אחרים כגון ספרות ופילוסופיה.

    חלק מן המרצים הם עורכי דין בישראל העובדים במסגרת משרד עורכי דין ואחרים, הם משפטנים, שאינם עוסקים בעריכת דין, אלא בהוראה ומחקר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      ככלל, נמשכים לימודי התואר הראשון במשפטים, כשלוש וחצי שנים, אך ניתן גם לפרוס את הלימודים לארבע שנים. בתום הלימודים, מתחילים הבוגרים, התמחות בעריכת דין, במקום אליו התקבלו, מבעוד מועד.

      התמחות של עורכי דין בישראל

      תקופת ההתמחות בעריכת דין, בין אם במסגרת של משרד עורכי דין ובין אם במסגרת אחרת, נמשכת כשנה. בוגרי לימודי משפטים, יכולים לבחור להתמחות במגוון מסגרות, למשל:

      1. משרד עורכי דין: מרבית הבוגרים, מתמחים במשרדי עורכי דין פרטיים, כאשר ניתן לפנות אל משרג עורכי דין, העוסק במגוון תחומים, או אל משרד עורכי דין בוטיק, המתמחה בתחום משפטי אחד, או במספר תחומים הקשורים זה לזה.

      2. בתי משפט: התמחות במסגרת משרד עורכי דין, איננה האפשרות היחידה וקיימות עוד אפשרויות אחרות, כמו התמחות בבתי המשפט השונים.

      3. משרדים ממשלתיים: ישנם בוגרים המשתלבים כמתמחים במשרדים ממשלתיים.

      4. חברות ועמותות: התמחות במחלקות המשפטיות של חברות ועמותות.

      ניתן לחפש מקום להתמחות בהכוון התעסוקתי של המוסד האקדמי, באמצעות אתר האינטרנט של חברת קודקס ולוחות הדרושים השונים ברשת. ניתן גם להוציא רשימת משרדים מתוך אינדקס עורכי דין ולשלוח קו"ח למשרדים העוסקים בתחומים בו מעוניין הסטודנט להתמחות.

      בחינות לשכת עורכי הדין

      עורכי דין בישראל, מקבלים את רישיון עריכת הדין, רק לאחר שעברו שתי בחינות. ישנה בחינה בכתב, היא הבחינה הראשונה והיא כוללת 100 שאלות אמריקאיות, עליהן יש לענות תוך שלוש וחצי שעות.

      על מנת לעבור את הבחינה, יש לקבל ציון של 65 לפחות. כל מי שעבר את הבחינה, מקבל זימון לבחינה בעל פה, המתקיימת זמן קצר לאחר הבחינה בכתב. מי שנכשל בבחינה בכתב, ייאלץ להמתין חצי שנה, עד לבחינה הבאה. לא ניתן לגשת לבחינה בעל פה, עד קבלת ציון עובר בבחינה בכתב.

      הבחינה בעל פה נמשכת בממוצע כרבע שעה, במסגרתה, מגיע המתמחה לפאנל של שלושה: שני עורכי דין ושופט. אלו שואלים את המתמחה שאלות משפטיות, אשר יכולות להיות בתחום ההתמחות שלו, אך אין זה תמיד כך.

      בישראל, שלושה שלבים בדרך לקבלת רישיון לעריכת דין: לימודי משפטים, התמחות ובחינות לשכה. ישנם מוסדות רבים בהם ניתן ללמוד משפטים, כאשר לימודי התואר נמשכים שלוש וחצי שנים. תקופת ההתמחות היא שנה.

      *התוכן המופיע באתר Lawyersnet עורכי דין בישראל אינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין. המבקר באתר ייקח בחשבון שכל הסתמכות על האמור – היא באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8054051
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף